•  

  La a XII-a ediție a Expoziției Europene „EUROINVENT 2020”, desfășurată în perioada 21-23 mai, la Palatul Culturii din Iași, cercetătorii și inventatorii Centrului ”Nanotehnologii și Nanosenzori” și Departamentului ”Microelectronică și Ingierie Biomedicală”, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, Universitatea Tehnică a Moldovei, a-u obținut 2 - Medalii de Aur, 1 - Medalie de Argint și 1 - Medalie de Bronz.

   

  ”EUROINVENT 2020” - este cel mai mare eveniment din Europa de Est, care promovează creativitatea și inovarea în context internațional, la care în acest an, în premieră, lucrările  au fost prezentate online. La ediția curentă au participat cercetători și inventatori de top din peste 30 de țări (Canada, India, Japonia, Republica Moldova, Romania, Federația Rusă, Statele Unite ale Americii etc.) au prezentat peste 530 de creații în toate domeniile de interes, examinate de un juriu constituit  din 50 de savanți de talie mondială.

  Medalii de Aur

  1. ABABII Nicolai, LUPAN Oleg. Facile Fabrication of Semiconducting Oxide Nanostructures by Direct Ink Writing of Readily Available Metal Microparticles and their application as Low Power Acetone Gas Sensors.

  2. VERJBIŢKI Valeri, LUPAN Oleg, RAILEAN Serghei. Device and method for measuring the resistance of a sensor based on nanostructured semiconductor oxides in the range of the order of microwatts.

  Medalii de Argint

  1. Ababii Nicolai, Postica Vasile, Trofim Viorel, Lupan Oleg. Process for obtaining the CuO-Fe2O3 nanowire network.

  Medalii de Bronz

  1. Lupan Cristian, Trofim Viorel.  The deposition process of ZnO films doped with Eu and functionalized with Pd.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Mai multă informație citește aici: https://utm.md/blog/2020/05/24/euroinvent-2020/